Rondje Grote Nederlanders: Vijfentwintig fietstochten met een verhaal

Ben Groenendijk is voorzitter van de Stichting Omroep Historie, de stichting die Aether Magazine uitgeeft. Maar hij is ook voormalig omroepbestuurder, theatermaker en producent, hij schrijft en hij fietst. Die laatste twee bezigheden komen samen in een boek van zijn hand: Rondje Grote Nederlanders: Vijfentwintig fietstochten met een verhaal. 

25 fietstochten met een verhaal

Met de routes van Groenendijk fiets je door de geschiedenis van Nederland. Je komt door de mooiste landschappen, maar maakt ook kennis met Grote Nederlanders die via standbeelden of een andere herinneringsplek worden herdacht. In dit boek ontvangen ze bovendien elk een brief van de schrijver, in een persoonlijke en informele stijl. Op bezoek bij Joop Doderer/Swiebertje? Fiets langs Oudewater. Liever Toon Hermans? Doe een rondje Sittard. Kennismaken met Wim Kan? Bezoek hem in Den Haag en fiets dan richting Scheveningen. Vijfentwintig tochten door heel Nederland, met evenzovele routes en portretten. Plus een vijftal bezoektips bij elke route. Want overal is meer te zien dan alleen die Grote Nederlander.

Over de auteur

Ben Groenendijk (1953) heeft een loopbaan achter de rug bij de Publieke Omroep. Hij is als schrijver/producent actief op het terrein van muziek en theater. Eerder schreef hij de biografie van fotograaf Joop van Tellingen en onlangs het jeugdboek ‘De jongen die giraffen laat blaffen’. Als fietser beschouwt hij zijn tocht naar Rome als het hoogtepunt.

ISBN: 978-94-646-8766-8
Aantal pagina’s: 232
Prijs: € 25,50
incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België

Bestel het boek via deze link bij Boekscout

gerelateerde artikelen