Recorder 3

In Recorder Magazine nr 3 duiken we in de historie van Veronica, Evert Kooij schreef een drieluik over de ondergang van de zeezender. Peter de Ruiter sprak met oud-omroepmedewerkers die deel uitmaken van REF-FM, een Nederlandse organisatie die radio in vluchtelingenkampen mogelijk maakt. We staan stil bij het overlijden van regisseur Rudolf Spoor, journalist Richard Schoonhoven en radiomaker Peter Flik.

Albert Bek sprak uitgebreid met oud-cameraman Cor de Jager over onder meer Ontdek je plekje. De volledige versie van dat gesprek is hier op de site te lezen. Verder staan we stil bij omroeporganisatie Feduco, een bijzonder samenwerkingsverband van omroepverenigingen voor wie samenwerking niet zo vanzelfsprekend was.

Bas Nieuwenhuijsen schrijft over de liedjes van Hans Andreus en Frank Venema haalt herinneringen op aan het hoorspelechtpaar Emile en Eva Kellenaers. Nieuw in de collectie van Beeld & Geluid is binnengekomen de Steenbeck-montagetafel waar De Fabeltjeskrant op werd gemaakt. Conservator Erwin Voorhaar laat deze en andere nieuwe aanwinsten zien.