Sinds de eerste editie van Aether (1986) en VGOmedia Magazine hebben veel mensen belangenloos aan het blad meegewerkt. De huidige redactie is hen zeer erkentelijk. In de Aether-index kunt u zoeken door de lijst met alle auteurs, via deze link vind u een overzicht van de auteurs van wie artikelen digitaal terug te lezen zijn.

Heeft u kopij? Artikelen van maximaal 1800 woorden, bij voorkeur met beeldmateriaal, kunt u sturen aan redactie@recordermagazine.nl.

De huidige redactie van Recorde Magazine stelt zich hieronder aan u voor: 

De redactie van Recorder Magazine
avatar voor

Bas Nieuwenhuijsen is journalist, tekstschrijver en trouwambtenaar. Begonnen als redacteur bij NOS Radio (Gesproken Woord), later eindredacteur van de Radionieuwsdienst ANP/NOS Radionieuws. Hij werkte als journalist bij omroepblad Spreek’Buis en was bestuurslid van Stichting Media Werkplaats Hilversum. Samen met Richard Otto schreef hij een boek over Blokker en hoe het de huishoudwinkel in crisistijd (jaren dertig) verging. Bas is de eindredacteur van Aether (alter Recorder) sinds 2018 en volgde Fred Bredschneyder op.

avatar voor
avatar voor

Arno Weltens (1948), voormalig chef rekwisieten (NOS/NOB), vormgever Nederlands Omroepmuseum, researcher Beeld & Geluid, redacteur Aether meer dan 25 jaar, auteur van diverse boeken en artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

Foto: Beeld & Geluid

avatar voor

Vormgeving, media en geschiedenis, dat zijn de onderwerpen waar Liselotte Doeswijk graag over schrijft. Daarnaast doet zij de eindredactie van Recorder online: de website, facebook- en instagram-pagina's.

avatar voor

Nico Warnaar (1957) heeft een achtergrond als Geluidsjager. Als hobbyist houdt hij zich bezig met het opnemen en bewerken van geluid en muziek. Zijn belangstelling voor het medium radio en voor geluidsregistratie deed hem besluiten artikelen te schrijven voor dit magazine. Hij is journalist noch omroepman, maar wie weet geeft dit juist een onbevangen blik.

avatar voor

Dick Klees (1947) heeft voornamelijk voor de radio gewerkt, al was hij ook de stem van de VPRO-televisie. Begonnen als nieuwslezer bij zeezender Radio Veronica, werd hij presentator en eindredacteur bij de Wereldomroep (Nieuwslijn). Vervolgens vervulde hij dezelfde functies bij de NOS (Met het Oog op Morgen en Radionieuws) en de AVRO (Radiojournaal, Tijd van je Leven en Radiocafé).

portretfoto 1999, bron: Beeld & Geluid

avatar voor

Evert Kooij (1953) begon na zeven jaar schrijvend journalist bij de Zwolse Courant en het Algemeen Dagblad in 1983 bij de omroep. Hij werkte bij Radio Rijnmond, NCRV-radio, NOS (Radio 1 Journaal en NOS-online) en Omroep Flevoland. Evert, die in Leeuwarden woont, schreef de afgelopen vier jaar al voor het VGOmedia Magazine.

avatar voor

Klaas Doornbos (1955) werkte van 1988 tot 1997 bij de afdeling Interne en Externe Betrekkingen van de NCRV als persvoorlichter/woordvoerder. Hij was daarvoor voorlichter bij de Universiteit van Amsterdam. Na de NCRV werkte hij bijna 25 jaar als communicatieadviseur/bedrijfsjournalist bij een communicatieadviesbureau in Bunnik.

avatar voor

Louis van Hattem (1940) heeft ruim 37 jaar bij de Omroepvereniging VARA gewerkt als grafisch vormgever. Vanaf het begin van VGOmedia Magazine heeft hij dit blad opgemaakt. Hij heeft tevens met de ‘woordzoeker’ in het blad veel leden een plezier gedaan. Hij was ook vormgever van Aether en in het nieuwe blad Recorder blijft de opmaak in zijn handen.

avatar voor

Willem Hekhuis (1946), journalist, woont in Leusden. Liep 36 jaar bij de NCRV rond, de eerste 13 jaar als voorlichter, daarna als eindredacteur van de NCRV-gids. Vanaf december 2008 eindredacteur van VGOmedia Magazine, dat nu samen met Aether is opgegaan in het nieuwe Recorder.

avatar voor

Peter Veenendaal (1957), journalist en videomaker. Ooit begonnen bij regionale dagbladen in Noord-Holland en later redacteur/presentator bij AVRO-radio. Toen lange tijd bij de Wereldomroep als eindredacteur, correspondent in Brussel en hoofd van de Nederlandse redactie. De laatste jaren senior editor bij een videoproducent in Hilversum. Sinds 2023 freelancer.