Sinds de eerste editie van Aether (1986) en VGOmedia Magazine hebben veel mensen belangeloos aan het blad meegewerkt. De huidige redactie is hen zeer erkentelijk. In de Aether-index kunt u zoeken door de lijst met alle auteurs en hun artikelen. We streven ernaar zoveel mogelijk van het archief online te publiceren. 

De redactie van Recorder Magazine

avatar voor

Bas Nieuwenhuijsen is journalist, tekstschrijver en trouwambtenaar. Begonnen als redacteur bij NOS Radio (Gesproken Woord), later eindredacteur van de Radionieuwsdienst ANP/NOS Radionieuws. Hij werkte als journalist bij omroepblad Spreek’Buis en was bestuurslid van Stichting Media Werkplaats Hilversum. Samen met Richard Otto schreef hij een boek over Blokker en hoe het de huishoudwinkel in crisistijd (jaren dertig) verging. Bas was van 2018 tot 2025 eindredacteur van Aether en was verantwoordelijk voor de succesvolle fusie met VGOmedia Magazine tot het huidige Recorder Magazine.

avatar voor

Jan Jaap Kassies (1958) werkt sinds 1987 bij Muziekschatten (de omroepbladmuziekcollectie, zie Muziekschatten.nl). Hij was als collectiespecialist medeverantwoordelijk voor de podcast Hilversumse Muziekschatten, waarvoor nieuwe opnamen zijn gemaakt met handgeschreven materiaal uit de grootste en nog altijd inspirerende collectie bladmuziek van ons land (waarin o.a. de muziek die vanaf 1925 speciaal voor radio en tv is geschreven).

avatar voor

Arno Weltens (1948), voormalig chef rekwisieten (NOS/NOB), vormgever Nederlands Omroepmuseum, researcher Beeld & Geluid, redacteur Aether meer dan 25 jaar, auteur van diverse boeken en artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

Foto: Beeld & geluid

avatar voor

Vormgeving, media en geschiedenis, dat zijn de onderwerpen waar Liselotte Doeswijk graag over schrijft. Daarnaast doet zij de eindredactie van Recorder online: de website, facebook- en instagram-pagina's. Vanaf eind 2024 is zij eindredacteur van Recorder Magazine.

avatar voor

Bas Agterberg werkt bij Beeld & Geluid als expert in het gebruik van de collectie voor (historisch) onderzoek en is als curator betrokken bij de museumprogrammering. Met regelmaat schrijft hij (online) verhalen over de mediageschiedenis, onder andere voor Aether Magazine.

Projecten uit het verleden zijn de DVD-reeks Dutch Documentary Collection, het boek 'Een eeuw van beeld en geluid', internationaal onderzoeksproject Transnational Radio Encounters, online platform Radio Garden.

Bas studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij was docent aan de UU en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Als filmproducent werkte hij voor Jos Stelling en ontwikkelde met hem ook het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

avatar voor

Dick Klees (1947) heeft voornamelijk voor de radio gewerkt, al was hij ook de stem van de VPRO-televisie. Begonnen als nieuwslezer bij zeezender Radio Veronica, werd hij presentator en eindredacteur bij de Wereldomroep (Nieuwslijn). Vervolgens vervulde hij dezelfde functies bij de NOS (Met het Oog op Morgen en Radionieuws) en de AVRO (Radiojournaal, Tijd van je Leven en Radiocafé).

portretfoto 1999, bron: Beeld & Geluid

avatar voor

Nico Warnaar (1957) heeft een achtergrond als Geluidsjager. Als hobbyist houdt hij zich bezig met het opnemen en bewerken van geluid en muziek. Zijn belangstelling voor het medium radio en voor geluidsregistratie deed hem besluiten artikelen te schrijven voor dit magazine. Hij is journalist noch omroepman, maar wie weet geeft dit juist een onbevangen blik.

avatar voor

Evert Kooij (1953) begon na zeven jaar schrijvend journalist bij de Zwolse Courant en het Algemeen Dagblad in 1983 bij de omroep. Hij werkte bij Radio Rijnmond, NCRV-radio, NOS (Radio 1 Journaal en NOS-online) en Omroep Flevoland. Evert, die in Leeuwarden woont, schreef de afgelopen vier jaar al voor het VGOmedia Magazine.

avatar voor

Klaas Doornbos (1955) werkte van 1988 tot 1997 bij de afdeling Interne en Externe Betrekkingen van de NCRV als persvoorlichter/woordvoerder. Hij was daarvoor voorlichter bij de Universiteit van Amsterdam. Na de NCRV werkte hij bijna 25 jaar als communicatieadviseur/bedrijfsjournalist bij een communicatieadviesbureau in Bunnik.

avatar voor

Peter Veenendaal (1957), journalist en videomaker. Ooit begonnen bij regionale dagbladen in Noord-Holland en later redacteur/presentator bij AVRO-radio. Toen lange tijd bij de Wereldomroep als eindredacteur, correspondent in Brussel en hoofd van de Nederlandse redactie. De laatste jaren senior editor bij een videoproducent in Hilversum. Sinds 2023 freelancer.

avatar voor

Willem Hekhuis (1946), journalist, woont in Leusden. Liep 36 jaar bij de NCRV rond, de eerste 13 jaar als voorlichter, daarna als eindredacteur van de NCRV-gids. Vanaf december 2008 eindredacteur van VGOmedia Magazine, dat nu samen met Aether is opgegaan in het nieuwe Recorder.

avatar voor

Jan Haasbroek (1943) is journalist en filosoof. Van 1974 tot
1996 leidde hij de VPRO-radio en van 1997 tot 2004 de Humanistische
Omroep.

avatar voor

Louis van Hattem (1940) heeft ruim 37 jaar bij de Omroepvereniging VARA gewerkt als grafisch vormgever. Vanaf het begin van VGOmedia Magazine heeft hij dit blad opgemaakt. Hij heeft tevens met de ‘woordzoeker’ in het blad veel leden een plezier gedaan. Hij was ook vormgever van Aether en in het nieuwe blad Recorder blijft de opmaak in zijn handen.