De NOS Studio Sport leader is de bekendste compositie van Tonny Eyck. De leader is ontworpen door Will Bakker.

Oeuvre Award Music in Media voor componist Tonny Eyck

Woensdag 17 april worden in een Award Show de winnaars van de Music in Motion Awards (MIMAs) uitgereikt. De jaarlijkse prijs viert het beste van muziek in film, trailers, podcasts, radio, documentaires, reclame en televisie. Een jury van ervaren en professionele componisten en sounddesigners beoordeelde alle inzendingen en selecteerde de genomineerden en winnaars in de verschillende categorieën.

Oeuvre Award Music in Media voor Tonny Eyk
De Oeuvre Award Music in Media van 2024 gaat naar Tonny Eyk. Hij krijgt de oeuvre award voor al het werk dat hij heeft gecomponeerd de laatste decennia en het baanbrekende werk wat hij heeft verricht voor media componisten.

Tonny Eyk, echte naam Teun Eikelboom (Den Haag, 4 juli 1940), is een de bekendste media componisten in ons land. Naast zijn werk achter de schermen, trad hij regelmatig op als orkestleider of muzikale gast in televisieprogramma’s. Tonny Eyk was er vroeg bij, als tienjarige jongen volgde hij de eerste televisie-uitzendingen. In 1963 componeerde hij zijn eerste werk voor televisie; een reclamespot voor Mecom Televisie. Daarna groeide hij uit tot een van de eersten die uitblonk in tunes en leadermuziek voor televisie. Iedereen kan de openingsmuziek voor AVRO’s Toppop, Wedden dat …? en de NOS Studio Sport tune zingen of neurieën. Hij schreef ook muziek voor televisie iconen als Van Kooten en De Bie, Kinderen voor Kinderen, De zevensprong, De stille kracht, Hollands glorie en diverse films.

Meer informatie en de volledige lijst met alle genomineerden vind je hier: Music-in-Motion.nl.

 

gerelateerde artikelen