Hommage aan Hans Hogendoorn

NPO Radio 1-stem Hans Hogendoorn heeft sinds dit weekend een ere-glasplaat in de Wall of Fame van Beeld en Geluid in Hilversum. 

De aanleiding hiervoor was de uitreiking van de Ere Zilveren Reissmicrofoon, een oeuvreprijs voor zijn radiowerk.

Nico Steenbergen, Leo van der Goot, Dick Klees en Jairo van Lunteren eerden Hans Hogendoorn met een bijzonder programma, waarin anekdotes, geluidsfragmenten en de vele tunes die Hogendoorn maakte elkaar in snel tempo opvolgden. Het slotstuk was het opnemen van zijn portret in de Wall of Fame in Beeld & Geluid.

De stem der stemmen markeert een tijdperk in de levende Nederlandse radiogeschiedenis. In 1971 was Hans Hogendoorn voor het eerst op de landelijke Nederlandse radio te horen, toen hij debuteerde bij Radio Noordzee. Zes decennia lang was hij ‘de stem’ in spotjes en aankondigingen op NPO Radio 1. Sinds 1976 tot de dag van vandaag is zijn stem te horen in het NOS-programma Met het Oog op Morgen.

Hans Hogendoorn, die al ruim 40 jaar de stationvoice van NPO Radio 1 was, was in 1971 voor het eerst op de landelijke Nederlandse radio te horen bij Radio Noordzee.

Hogendoorn is overigens steeds te horen bij het NOS-programma Met het Oog op Morgen.

Beeld en Geluid zet jaarlijks nieuwe mediapersoonlijkheden bij in haar glazen Wall of Fame, zoals Mies Bouwman, Sonja Barend, André van Duin, Tineke de Nooij, John de Mol en Mart Smeets.

Persbericht van Beeld & Geluid

 

gerelateerde artikelen