‘De mediamaker’ van Rob Wilson. Sleutelroman, een liefdesverhaal en een thriller inéén.

Nieuwe abonnees kunnen deze zomer genieten van dit spannende verhaal waar fictie en radio-nostalgie door elkaar lopen. Neem een abonnement op Recorder Magazine en ontvang deze roman van Rob Wilson als welkomscadeau.

In de jaren 70 luisterden miljoenen mensen naar piratenzenders als radio Veronica en Radio Noordzee. De mediamaker speelt zich af in die periode, toen de piraten werkelijk geen zee te hoog ging om hun zender, legaal of illegaal, in de lucht te houden. De mediamaker is een sleutelroman, een liefdesverhaal en een thriller inéén. Een boek dat de nostalgie opwekt naar radioromantiek die voorbij is, maar in de herinnering nog voortleeft. Advocaat Pieter van Geel en directeur Monique Kleijn van Radio Poseidon nemen het op tegen de Staat der Nederlanden die Poseidon wil verbieden. Een maas in het Verdrag van Straatsburg nekt de minister van CRM. Het Nederlandse radiolandschap gaat er heel anders uitzien…

Rob Wilson kent de wereld waar hij over schrijft op zijn duimpje. Hij was radioverslaggever bij de NCRV, commentator bij onder andere Hier en Nu en werkte in de jaren tachtig in de opdrachtfilm. Hij werkte bij RTV Utrecht en als beleidsadviseur voor verschillende omroepverenigingen. De mediamaker (2016) was zijn eerste roman, daarna volgde De geschiedenis van de file, maar wordt de file ooit geschiedenis? (2017). In juni 2021 verscheen de thriller Moord op de radio.

 

gerelateerde artikelen