Aether 140

In 140e aflevering presenteren we Martin Maas’ slotartikel van het tweeluik over dirigent Nico Treep en zijn echtgenote, zangeres Hélène Cals.
Verder in dit nummer: blikt oud-omroepman Kees van Langeraad terug naar zijn omroepgeschiedenis. Duikt Arno Weltens in de geschiedenis van radio- en tv-verslaggeving in de Tweede Kamer en tevens in de rol van goochelaars op televisie. Interviewt Bas Nieuwenhuijsen museumdirecteur Stuijfbergen over de tentoonstelling over Kinder-tv in het Museum van de 20e Eeuw. Portretteert Renso H. van Bergen de pro-nazistische oorlogsverslaggever Lord Haw Haw. Wijst Jan Jaap Kassies op de aanwezigheid van ‘foute’ muziek in de omroepbladmuziekcollectie. Herdenkt Cor Gout Herman Stok, Nederlands eerste dj. Staat Harry Knipschild stil bij het afscheid van de Golden Earring en van Boudewijn de Groot. En roept eindredacteur Bas Nieuwenhuijsen zangeres Sonja Oosterman in herinnering aan de hand van bladmuziekuitgaven.

Peter de Ruiters oproep om de muziek- en theaterarchieven archieven te openen voor het te laat is De archieven moeten open! publiceren we ook op deze website.

En dat is nog lang niet alles…!

Aether 140, juli 2021